VP_Sus_plastica_1920x550.jpg

Förstklassiga lösningar med återvunnen plast

Sustainability_Plastica_icon_305x305.jpg

Att ersätta nytillverkad plast med återvunna material som redan har använts en gång är ett stort steg på vägen mot att skapa en cirkulär ekonomi. 

Vi samarbetar med många företag, som IIP Srl (Istituto Italiano dei Plastici Srl), som intygar att produkter med märkningen ”Plastica Seconda Vita” tillverkas av återvunna material och uppfyller både kvalitet- och spårbarhetskraven enligt miljöcertifieringsförordningen utg. 1. rev. 3 09/2018. ”Plastica Seconda Vita” det första italienska och europeiska miljöcertifieringen som ägnar sig åt återvunnen plast.

Detta samarbete gör att vi kan använda återvunna material utan att göra avkall på den höga produktkvaliteten som du förväntar dig av Vileda Professional. Alla våra svarta hinkar och boxar till Origo 2 är PSV-märkta och de uppfyller även våra strikta produktspecifikationskrav, vilket innebär att de inte skiljer sig från originalprodukterna varken i funktion, slitstyrka eller stabilitet.

Vi vill att du ska ta tillvara på den här fantastiska möjligheten och arbeta med våra nya hinkar och moppboxar med märkningen Plastica Seconda Vita. Genom att samarbeta med oss bidrar du till en mer cirkulär ekonomi i framtiden. Vi ska vara stolta över att använda ”återvunna produkter”.

Origo 2 with recycled boxes
De svarta hinkarna och boxarna uppskattas inte bara av våra kunder tack vare vår satsning på hållbarhet både vad gäller miljö och kvalitet, utan de tycker även om det stilrena utseendet som det ger våra Origo 2 vagnar.

Möt våra "Plastica Seconda Vita"- märkta produkter: