VP_Sus_swan_1920x550.jpg

Att välja produkter med lägsta möjliga miljöpåverkan ska vara enkelt – välj våra svanenmärkta moppar och dukar

En ledande märkning för ledande produkter av mikrofiber

Lifecycle illustrates the impact of sustainable cleaning solutions on the sustainability cycle.

Svanenmärkningen inrättades för att minska miljöpåverkan från tillverkning och förbrukning av varor, och för att göra det enklare för kunder och professionella inköpare att välja de varor och tjänster som har lägst miljöpåverkan.

Svanenmärkta städprodukter med mikrofiber är bland de bästa i segmentet när det gäller den totala miljöprofilen. Allt måste tas i beaktande: Hela livscykeln, inklusive materialval, tillverkningsprocesser, förpackning, produktkvalitet och själva produktens egenskaper. De märkta mikrofiberprodukterna genomgår omfattande tester sett till funktion, t.ex. borttagning av smuts och damm, borttagning av mikroorganismer, absorptionsförmåga, att de inte repar ytor eller tappar formen efter tvätt och torkning.

Alla våra Svanenmärkta produkter, från vårt utbud av hållbara moppar till effektiva och slitstarka mikrofiberdukar, uppfyller de tuffa krav i alla relevanta faser av livscykeln och bidrar till att våra kunder kan minska användningen av kemikalier, vatten, energi och andra resurser. På så sätt kan de skydda miljön, vilket skapar betydelsefulla konkurrensfördelar.

Svanen på en grön bakgrund står för miljösmarta moppar och andra hållbara rengöringsprodukter.

Svanmärkningen är både en miljö- och kvalitetskontroll

A swan logo on a green background symbolises eco-friendly mops and other sustainable cleaning products.

Svanmärkningen är både en miljö- och kvalitetskontroll

Alla svanenmärkta produkter från Vileda Professional har bevisat att de: 

  • har utmärkta rengöringsegenskaper tack vare mikrofiber och ger en effektiv rengöring även utan eller med en liten mängd rengöringsmedel
  • kännetecknas av god slitstyrka och garanterar låg användningskostnad
  • påverkar inte ytorna där de används
  • är säkrare för användaren och för miljön
  • uppfyller alla strikta krav för farliga ämnen, både i produkten och vid tillverkningen

Möt våra stolta svanar!
Sedan 2006 har vi certifierat mer än 100 svanar: 

Vi väljer att svanenmärka så många som möjligt av våra moppar och dukar av mikrofibrer, så att våra kunder ska kunna välja de produkter och tjänster som är bäst för miljön. Hållbara, miljövänliga och lätta att använda. Hitta den rengöringsprodukt från Vileda Professional som passar dig bäst.