VP_Sus_hand_1920x550.jpg

Det ekologiska handavtrycket,
den positiva miljöpåverkan ligger i handen hos dig

Medans vår miljöpåverkan gäller hur vi nyttjar resurserna, dvs. val av råvaror, tillverkning, förpackning och transport, så står handavtrycket för alla de positiva effekter som våra produkter skapar under hela sin livslängd.

Vi strävar efter ett minimalt fotavtryck och ett maximalt handavtryck, vilket ger den största möjliga positiva miljöeffekten. Det betyder att våra produkters positiva handavtryck gör att du kan sköta rengöringen på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

I vårt produktutbud från Vileda Professional finns många exempel där ”handavtrycket” påverkar ekobalansen mycket mer än vad fotavtrycket gör. Med hållbara rengöringsprodukter som kan användas om och om igen, efter flera hundratals tvättar blir fotavtrycket försumbart.

Våra effektiva produkter ger en låg förbrukning av kemikalier och vatten, vilket även det minskar den negativa miljöeffekten. Att använda förpreparerade dukar och moppar spelar även en stor roll. 

Våra initiativ för att öka våra kunders positiva miljöpåverkan:

Mikrofibrer som gör en skillnad

VP_Sus_micro_305x305.jpg

Mikrofibrer som gör en skillnad

Vileda Professional var föregångare i arbetet med att använda mikrofiber för profesionell rengöring. Genom att lansera den patenterade mikrofiberteknik Evolon® så har vi drivit utvecklingen med nya innovationer, något som vi fortsätter med.

Rengöringsprodukter med mikrofiber (dukar, moppar) ger överlägset bättre rengöringsresultat än andra textilier. De ger en rengöring utan ränder och rengör både envis smuts och fett (fingeravtryck) utan att lämna rester, trots det att inget rengöringsmedel behöver användas. På så sätt sparar vi på resurserna. 

Oöverträffad hållbarhet

VP_Sus_durability_305x305.jpg

Oöverträffad hållbarhet

Att använda våra slitstarka produkter är det lättaste sättet att spara råvaror, eftersom du som kund inte behöver köpa nya produkter hela tiden. Produkter från Vileda Professional är kända för bra rengöringsresultat och slitstyrka vid användning.

Varje ny produkt genomgår omfattande tester vad gäller hållbarhet, slitstyrkan testas i tvättmaskinen. Vissa produkter kan klara av fler än 1 000 tvättcykler. Här krävs det att råvaror och tillverkningsprocessen väljs med omsorg för att säkerställa samma goda rengöringsresultat under hela sin livscykel. 

Ledande ergonomi

VP_Sus_ergonomics_305x305.jpg

Ledande ergonomi

Du kanske undrar vad ergonomi har att göra med hållbarhet? Kort sagt är det så att även den fysiska kraften hos alla de professionella användarna en värdefull resurs som vi måste vara rädda om. Glöm inte att hälsa och välbefinnande också är en del av hållbarheten!

Vi värna om de hundratusentals städare i världen, Vi vill underlätta processen för dem. De arbetar i timmar med våra rengöringsredskap, vilket betyder att produkterna bör bidra till en hållbar hälsa och goda resultat samtidigt som det ska vara roligt att arbeta med dem.