Restaurant_header.jpg

"Öppet för service"

De redan höga kraven på livsmedelsindustrin är nu ännu högre på caféer, barer och restauranger. 

För att dina gäster ska kunna vara säkra på att såväl maten som lokalen är hygieniskt rena behöver du omvärdera dina städmetoder, rutiner och produkter i förhållande till hygien och livsmedelssäkerhet.

Genom att lägga särskild vikt vid ytor som många kommer i kontakt med minskar du inte bara smittorisken utan sänder även tydliga signaler om att kunderna vistas i en ren miljö. 
 

Vanliga kontaktytor där smitta kan spridas!

Det är extra viktiga att lägga uppmärksamma ytor som ofta berörs. För att minska risken för smittspridning bör dessa ytor rengöras ofta.

Restaurang

restaurant+.jpg

Restaurang

  • Menyer
  • Salt- och pepparkar samt andra smaksättare t.ex ketchup
  • Bord och stolar
  • Betal- / kortläsare
  • Pekskärmar
  • Kaffe-, vatten och läskmaskiner

Kök

kitchen+.jpg

Kök

  • Handtag och dörrlås
  • Knappar och vred på köksutrustning (ugnar etc.)
  • Kranar, handfat, tvättområden
  • Dispensers till torpapper, etc
  • Kyl / fryshandtag och lådor
  • Köksredskap (t.ex. knivar, skärbrädor)
  • Skärmaskiner, isskopor, serviceklockor

Rengör kontaktytorna ofta!

Här nedan ger vi tips på de produkter som bäst hjälper till i kampen mot smittspridning på kontaktytor. Vill du veta vilka produkter som passar bäst för rengöringen av hela rummet? Gå till ”Branchlösningar / Koncept” där finns den kompletta lösningen för dina krav.