cleaning-guidelines_header.jpg

”Välkommen till en ren och säker miljö”

Oavsett i vilken byggnad du befinner dig i så är det viktigt att erbjuda en hygieniskt ren miljö - och det hela vägen från entren in till det gemensamma fikarummet.

Se över och uppdatera dina städmetoder och rutiner lägg särskild vikt vid de ytor som många kommer i kontakt med, för att sända tydliga signaler om dina kollegor/gästerna/kunder vistas i en ren miljö.

​​​​​​​I denna sektion hittar du vanliga områden som finns i alla typer av byggnader. 

Vanliga kontaktytor där smitta kan spridas!

Utöver den vanliga rengöringsprocessen är det extra viktiga att lägga extra uppmärksamhet på ytor som ofta berörs. För att minska risken för smittspridning bör dessa ytor rengöras oftare.

Entré/Trapphus/Hiss

staircase+.jpg

Entré/Trapphus/Hiss

  • Ledstänger
  • Hissknappar
  • Dörrhandtag
  • Strömbrytare

Badrum

public-washroom+.jpg

Badrum

  • Handtag och dörrlås
  • Spolknapp och handtag
  • Handfat och kranar
  • Toalettstol
  • Sanitetsbehållare

Fikarum/personalrum

staff-room+.jpg

Fikarum/personalrum

  • Dörrhandtag
  • Kaffebryggare, kaffemaskiner, mikrovågsugn och diskmaskiner
  • Köksredskap och utrustning (t.ex. knivar, skärbrädor)
  • Kranar
  • Bord och stolar
  • Skåp/lådor och dörrknoppar

Rengör kontaktytorna ofta!

Rengör kontaktytorna ofta!

Här nedan ger vi tips på de produkter som bäst hjälper till i kampen mot smittspridning på kontaktytor. Vill du veta vilka produkter som passar bäst för rengöringen av hela rummet? Gå till ”Branschlösningar / Koncept” där finns den kompletta lösningen för dina krav.