MicrosoftTeams-image-96-.png

FREUDENBERG HOME AND CLEANING SOLUTIONS FÖRVÄRVAR VERMOP

  • Det tyska företaget Vermop integreras i Freudenberg under det kommande året

  • Ett förvärv som kommer stärka tillväxten för Vileda Professional på den professionella städmarknaden

Aqusision_vermop_1.jpg

Weinheim, 07/11/2023
Freudenberg Home and Cleaning Solutions, en internationell ledare inom städlösningar och innovativa system för professionella användare har den 10 juli 2023 förvärvat det tyska företaget Vermop. Kontraktet undertecknades redan den 17 maj, 2023, och förvärvet har godkänts av det tyska konkurrensverket. Vermop, har idag närmare 330 anställda och erbjuder modulära städsystem och produkter för den professionella marknaden. Företaget har sitt huvudkontor i Gilching nära München och egna produktionsanläggningar i Wertheim, Baden-Württemberg. Vermop har en stark kultur med närhet till kunden och är mycket innovativa, de är väl representerade på den europeiska marknaden men finns idag inte representerade i Sverige. Vermop omsatte cirka 46 miljoner euro 2022.

Stark aktör på den europeiska marknaden

Freudenberg Home and Cleaning Solutions, med huvudkontor i Weinheim, Tyskland, tillhör den globalt Freudenberg koncernen och är en av dess elva olika divisioner.

Karin_Overbeck.jpg

"Vi är mycket glada över att detta förvärv, det kommer göra det möjligt för oss att framgångsrikt fortsätta vår nationella och internationella tillväxtstrategi och ta tillvara och utnyttja ny potential", säger Karin Overbeck, VD för Freudenberg Home and Cleaning Solutions.

Isabel_Merkel.jpg

   "Vi kompletterar varandra perfekt när det gäller vårt fokus, vi kommer skapa en stark nationell aktör på den tyska marknaden och tillföra goda internationella utsikter", förklarade Isabel Merkel, President Professional på Vileda Professional.
Den fullständiga integrationen av varumärket Vermop i företaget kommer att genomföras under det kommande året.

Om Vileda Professional
Vileda Professional erbjuder innovativa lösningar och system för professionell städning inom användningsområden som hälso- och sjukvård, kontrollerade miljöer, kontor, skolor samt hotell, restaurang och storkök.
   Hållbara rengöringslösningar med enastående egenskaper både vad gäller miljö och effektivitet är kärnan i produktportföljen. Med dotterbolag i nästan alla länder i Europa och ett omfattande nätverk erbjuder Vileda Professional produkter över hela världen. Vileda Professional har idag närmre 350 anställda och genererade en omsättning på knappt 173 miljoner euro 2022. Vileda Professional är en division av Freudenberg Home and Cleaning Solutions.

Om Freudenberg Home and Cleaning Solutions
Freudenberg Home and Cleaning Solutions är en ledande global tillverkare av rengöringssystem samt hushålls- och tvättprodukter vars avancerade lösningar gör livet enklare för miljontals konsumenter runt om i världen. Portföljen inkluderar starka varumärken som Vileda®, Vileda Professional®, Wettex®, O'Cedar®, Oates®, Gimi®, Gala®och Marigold®. Med en ledande marknadsposition i nästan alla länder där vi är verksamma, genererade företaget en omsättning på över 1,2 miljarder euro och sysselsatte cirka 3 300 personer 2022. Nya, effektiva produkter och distributionskanaler, tekniska innovationer och ett starkt kundfokus har varit företagets viktigaste framgångsfaktorer i många år. Det stöds av omfattande marknads- och kundundersökningar på internationell basis, innovationscentra och produktionsanläggningar runt om i världen och ett distributionsnätverk i mer än 35 länder.

Om Vermop 
Vermop grundades 1927 och är idag ett internationellt företag med ett omfattande utbud av rengöringsutrustning, system och tillbehör för professionella användare. Sedan mars 2020 har detta även inkluderat portföljen av rengöringsmaskiner från HEFTER Cleantech GmbH. 
   Med huvudkontor i Gilching nära München och med egna produktionsanläggningar i Wertheim i Baden-Württemberg, Tyskland och försäljningskontor i 10 länder i Europa, sysselsatte Vermop nästan 330 personer och omsatte 46 miljoner euro 2022. Företagets framgångsfaktorer är en hög nivå av innovation i kombination med de högsta standarderna för kundservice samt den höga funktionaliteten, effektiviteten, tillförlitligheten och ergonomin hos sina lösningar. Det framtida samarbetet med Vileda Professional kommer att skapa en stark nationell aktör inom professionell städning för Freudenberg Home and Cleaning Solutions. Läs mer på www.vermop.com.

Kontakt:
Liselott Andersson, Marketing Communication Manager, Sverige:
liselott.andersson@fhp-ww.com