”Vileda makes my life easier”

Vileda firar 75 år

Vileda grundades 1948 och har över åren revolutionerat städningen i hem världen över med hjälp av innovationer. Den legendariska Vileda fönsterduken, Glitzi-svampen, och, icke att förglömma, moppen Vileda SuperMochio, har satt nya standarder inom sina respektive marknadssegment. Än idag fortsätter Vileda att utveckla nya produkter och material, samt att vidareutveckla de befintliga.

I 75 års tid har Vileda haft en förkärlek för att underlätta städningen i våra kunders hem med hjälp av innovativa städprodukter. Företaget, Freudenberg Home and Cleaning Solutions har genom åren blivit internationellt erkända och har en närvaro i mer än 30 länder.

Det hela började 1947, när två anställda på fabriken i Weinheim, Tyskland märkte att lokalvårdarna använde överblivet non-woven-material för att moppa golvet. Idén högg tag i dem och den första städduken föddes – Vileda Fönsterduk. Namnet ”Vileda” kommer från tyskans ”wie Leder” = ”som läder”; vilket kändes helt naturligt då den nya non-woven-duken kändes som ett riktigt skinn. Vileda Fönsterduk introducerades på marknaden 1948.

Vileda som varumärke har alltid stått för hållbarhet och lång livslängd, vilket vi ser som viktiga kundfördelar. Vileda tar också hänsyn till kulturer i olika länder, eftersom varje land har sina egna rengöringsvanor. Nyligen har det elektriska rengöringssegmentet fått fotfäste i många hushåll. Robotar dammsuger automatiskt, fönstertvättar gör rent med hjälp av litium-jon batterier och golvmoppar har elektrisk support. Vår konsumentavdelning marknadsför "ViROBi Slim" dammtorkrobot och "VR 302" dammsugar-robot för helautomatisk golvrengöring.

Allt började som sagt med städredskap för hemmabruk, men sedan mer än 50 år tillbaka erbjuder vi professionella städlösningar under varumärket Vileda Professional.

.