man-in-protective-suit-wiping-table_2.jpg

Städredskap för renrum

När det inte finns något utrymme för misstag, förlitar man sig på de bästa. När man måste minimera all risk för förorening, kallar man på de tryggaste. Att städa renrum är bland det mest krävande inom branschen, och höga krav svarar man bäst på med överlägsen kvalitet. Runt världen vänder sig renrumsproffsen gång på gång till Vileda Professional – för när minsta partikel kan få oanade konsekvenser, där spelar vi en avgörande roll.

Vad är renrum?

Renrum, ett så kallat cleanroom eller controlled environment (CE) är utrymmen där mängden partiklar och smuts övervakas väldigt noga. Det finns olika nivåer och klassificeringar av renrum och ju högre klass det handlar om, desto strängare är kraven på renlighet. Definitionen av smuts varierar därmed också från dammpartiklar i de mindre krävande renrummen, till minimala osynliga luftburna partiklar såsom virus i de renrum med högsta krav. 

Var finns renrum?

Renrum används framför allt inom forskning och tillverkning, där verksamheten inte får störas eller äventyras av föroreningar, t.ex. allt från laboratorier, produktion av farmaceutiska och sterila medicintekniska produkter, tillverkning av elektroniska produkter till viss mathantering. Renrum kan variera i storlek från hela fabriksgolv till små enheter för t.ex. forskningssyfte. Oavsett storlek är det helt avgörande att renlighetskraven uppnås.

Hur städar man renrum?

I de strängaste renrummen uppnås renlighet genom luftfiltrering. I de lägre kategorierna städas renrum med städredskap av högsta kvalitet som möter materialkraven för städning av renrum. Vileda Professional erbjuder ett brett sortiment städredskap, såsom moppar, dukar, skaft, stativ och städvagn som är tillverkade för att klara de tuffaste kraven inom renrumsstädning.

Vill du veta mer? Kontakta din Vileda Professional representant!  

Vi på Vileda Professional finns här för dig då du behöver städredskap som klarar de tuffaste utmaningarna och hårdaste kraven.
Kontakta oss så hjälper vi dig lyckas!

Bekanta dig med vårt sortiment av redskap för renrumsstädning

När det gäller mekanisk städning av renrum är Vileda Professional märket du kan lita på. Via nedan länkar hittar du produkter som är specialtillverkade för att klara de tuffa utmaningarna inom renrumsstäd:

Vill du veta mer om olika renrum och vilken typ av städredskap vi rekommenderar? Bekanta dig med vår renrumssida (ENG) under Branschlösningar / koncept.