Nordic_Advice_Durability_Diamonds_header.jpg

Endast diamanter varar för evigt

Nu är det viktigare än någonsin att rengöringsutrustningen är i ordning. 

För oss är det viktigt att din städning håller samma goda kvalitet hela tiden och att personalen har bra redskap att arbeta med. För att garantera ett säkert rengöringsresultat är det viktigt att veta att moppar och dukar har kvar sin rengörande effekt. 
Vi vet att våra moppar klarar mer än 1000 tvättcykler och det med ”bibehåller” effektivitet. Självklart så slits fibrerna ut och effekten blir lägre och lägre. Utmaningen är att se när det är dags att byta mopp, för om moppen är väl underhållen så verkar den knappast vara sliten.

Ta en noggrann blick på din mopp. Du blir kanske förvånad hur gammal den är.

Ofta kommer vi ut på objekt och hittar moppar som mer än 15 år gamla. Så låt dig inte luras av ett perfekt yttre om du vill vara säker på att moppen ska ge ett riktigt rent resultat, en bra arbetsmiljö och motiverade städare.
Vad händer om du använder en utsliten mopp? Svaret är enkelt – du blöter upp smutsen och sedan smetar du ut den igen. Saknar moppen mikrofiber så försvinner kapillärkraft (absorptionsförmåga) och detta resulterar i dåligt rengöringsresultat då är det är lätt att smuts som du inte syns blir kvar t.ex. mikroorganismer.

Ta en titt på din mopp, behöver du uppdatera den?


    
På Swep Duo hittar du lasermärkning på öglan, numret avslöjar åldern 83030024—. Det första numret (1) är det år som moppen produceras. De nästa tre siffrorna (303) är antalet dagar in i året. Denna mopp produceras sålunda 2018 på årets 303: e dag, det vill säga 30 oktober 2018.
OBS! Har din Duo mopp röd text så är den tillverkad innan 2011.
Swep production date
   
Lasermärkninngen på Swep Single mopparna finns på baksidan. Även här är märkningen uppbyggd på samma sätt. Denna mopp är tillverkad på årets 325: e dag, det vill säga 21 november 2018.
OBS! Har din Single mopp inte lasermärkning då är även den tillverkad innan 2011
Production date Även på våra slitstarka MicronQuick dukar hittar du samma information!
Systemet är samma men placeringen är annorlunda. För att se vilket årtal duken är tillverkad så kollar du på siffran 7, medan siffra 8 till 10 anger tillverkningsdagen. De första sex siffrorna är ett kontrollnummer för tillverkning.